No to w koncu co lepiej oliwe z oliwek czy olej lniany .. bo ja bym sobie cos zapodawal codziennie ale nie wiem ktore lepsze ...( gram w kosza, duzo biegam, nie jem najlepiej wiec chcialbym przynajmnie cos poprawic ...)
[...] gospodarki hormonalnej. Zalecana ilość tłuszczu w diecie to 1-1,5 g/kg masy ciała. Wśród ich źródeł warto wymienić: - jaja, - tłuste mięsa, - masło, - ryby, - nabiał, - olej kokosowy, lniany, oliwa z oliwek, - orzechy, pestki, nasiona. Sugeruję Ci zapoznać się z podstawami odżywiania i ułożyć dietę od początku, zaczynając od wyżej zalecanych [...]
[...] Produkty ww to kasze ryze platki owsiane otreby chleb pełnoziarnisty makaron durum. Bialko to. Wpc jaja kurczak wieprzowina nabial ryby. TłusZcze to maslo oliwa z oliwek olej z pestek winogron migdaly nasiona chia wiork kokosowe. Moim celem nie jest bycie kulturysta i nie sadze ze bede wygladac jak duzo innych osob gdzie nawet bez diety jakos [...]
Kukurydziane zmien na owsiane, w drugim posiłku wywal banana i do kazdego posiłku dodaj warzywo, za mało zdrowych tłuszczy, dodaj orzechy, olej lniany i tłuste ryby, nie tylko oliwe z oliwek. Dwie bułki zamien na chleb razowy pełnoziarnisty. Odrazu po treningu 0.5g na kg ciała ww prostych: carbo/glukoza/walfe ryzowe/miod, po 30min posiłek, w [...]
[...] na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, pestki, nasiona, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, rydzowy, awokado, masło, smalec. Przepisy zależne są w dużej mierze od naszych umiejętności kulinarnych. Zdecydowanie można wspomóc się i bazować na [...]
nie bardzo przynajmniej nic mi do głowy nie przychodzi.Może jestem przemęczony.... popijaj olej lniany/oliwę z oliwek nawet 3-4 razy dziennie do posiłków. Ew. podjadaj też masło orzechowe.Ale prawdizwe masło orzechowe - bez soli, bez curu.
"czym mozna zastapic oliwe z oliwek bo ona jest strasznie droga???" czym oliwa drozsza tym lepsza, extra vinergre. Nie warto kupować taniej oliwy. Oliwe mozesz zastąpić sensownie ( czyli tłuszcze omega). 1. Olej lniany lub nasiona lnu. 2. Tłuste ryby (sledź, makrela). 3. Słonecznik i orzechy. 4. Na pewno nie smalcem. ( chyba ze do [...]
[...] zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne. Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-07-04 11:52:11
[...] na nich bazować. Produkty z których powinieneś wybierać to: Źródła białka - mięsa, ryby, jaja, nabiał, odżywki białkowe Źródła tłuszczu - mięsa, ryby, jaja, oliwa z oliwek, olej kokosowy, smalec, masło, masła orzechowe, orzechy/nasiona/pestki Źródła węglowodanów - ziemniaki (zwykłe i słodkie), owoce, warzywa, ryż Dobrym pomysłem będzie [...]
[...] - mięsa, ryby, jajka, nabiał, odżywki białkowe. Skup się aby tłuszcze pochodziły ze źródeł odzwierzęcych - mięsa, jaja, ryby, smalec, masło, odżywki omega 3, oliwa z oliwek, olej kokosowy, nasiona, pestki, orzechy. Skup się aby węglowodany pochodziły z: warzyw, bulw, pseudozbóż, owoców. Postaraj się by na talerzu były minimum 3 kolory warzyw. [...]
[...] białkowe, mniej preferowane źródła białka to przetwory mięsne (szynki, mielonki itp) Preferowane źródła tłuszczu: mięso, ryby, jaja, sery, oliwa z oliwek, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy/nasiona/pestki, masła orzechowe, Mniej preferowane źródła tłuszczu: słodycze, fast foody Preferowane źródła węglowodanów: Warzywa, owoce, ziemniaki, [...]
[...] kaloryczne pokarmy takie jak tluste mięsa, nabiał i ryby zawierające pewną ilość tłuszczu, całe jaja, orzechy, migdały, tłuszcze roślinne i zwierzęce. Oleje stosuj do sałatek. Do dań przygotowywanych na ciepło świetnie sprawdzą się olej rzepakowy i oliwa z oliwek. Ważne by pokarmy były nie tylko wysokowartościowe i kaloryczne, ale także smaczne.
[...] i dokladaj co tydzien. Bialka stanowczo za malo. Daj tak 160g. Wegle zlozone beda lepsze. Rzeczy takie jak miod, banany rodzynki ogranicz do minimum, zamiast nich daj ryz, ziemniaki, makaron pelnoziarnisty itp. Warzyw nie musisz wliczac do bilansu. Jako zrodla tluszczu mozesz wykorzystywac olej lniany, oliwe z oliwek. orzechy, tluste ryby.
Ah, ja myślałam, że masz jakaś awersję do strączków,czy ziemniaków. Ok wyjaśnione. Ryb nie lubisz, kombinować w kuchni na różne sposoby, by je przyrządzić? Jeśli tak, i nadal nie smakuje, to wrzucaj awokado, siemię lniane, orzechy, nasiona chia, olej lniany, czy oliwę z oliwek. Na pewno musisz zwiększyć udział O3, bo O6 jest zdecydowanie sporo.